de uitvaart voorbij

Afscheid nemen houdt niet op bij de begrafenis of crematie, eigenlijk is dat pas het begin van de lange weg met vele stappen en stapjes. Het in verbondenheid met elkaar nemen van deze stappen, geeft troost en helpt bij de verwerking. Samen vormgeven daaraan verstevigt de onderlinge banden. U kunt mij daarom ook op andere momenten inschakelen voor een samenkomst op de weg van afscheid. Of dit nu in een intiem gezelschap is of in grote groepen.

Een voorbeeld is een ceremonie waarbij de as een definitieve bestemming krijgt. Dit kan op het veld of in de muur van het crematorium zijn, maar ook op een eigen gekozen plaats.

image001
image001

Heeft u wel eens gedacht aan een gedachtenismoment op een verjaardag of een sterfdag, een mogelijkheid om samen stil te staan bij de herinneringen. Zo’n samenkomst rond het graf, op de plaats van overlijden of bij u thuis, brengt de gestorvene weer helder in ons midden en laat ons het gemis en de dankbaarheid voor wat was met elkaar delen. Als u wilt herinneren met een groter gezelschap behoort een herdenkingsbijeenkomst tot de mogelijkheden.

Op iedere afscheidsvraag zoeken we samen een passend antwoord, graag maak ik een voorstel op maat.