vragen

Hieronder het antwoord op de meest gestelde vragen:

Waarom gebruikt u rituelen?
We gebruiken allemaal rituelen, vaak zonder dat we het beseffen. Het ophangen van de verjaardagsslingers, samen zingen en het uitpakken van de cadeaus zijn ook rituelen. Afscheid van het leven staat bol van rituelen, een uitvaart is eigenlijk niets anders dan een serie aaneengeschakelde rituelen. Misschien noemt u ze liever betekenisvolle handelingen. Deze handelingen helpen ons de overgang te maken naar de nieuwe situatie.

Werkt u vanuit een bepaalde geloofsovertuiging?
In mijn levensovertuiging is er ruimte en respect voor elke visie. Zijn wij niet allen samen op hetzelfde pad? Bij een afscheid sluit ik mij aan bij de wensen van de overledene en/of de nabestaanden.

Wanneer kan ik een ritueelbegeleider inschakelen?
U kunt mij altijd bellen om samen te verkennen waar uw behoefde ligt. Een eventueel kennismakingsgesprek is kosteloos en vrijblijvend. In geval van een overlijden kunt u ook aan uw uitvaartleider vragen om met mij contact op te nemen.

Wat kost ritueelbegeleiding?
Natuurlijk is dit afhankelijk van uw behoefte en wensen. Wenst u tijdens de uitvaart alleen een uitgesproken persoonlijke overdenking of een complete afscheidsceremonie met persoonlijke rituelen? Wilt u een levensceremonie voor het overlijden of een gedachtenismoment. Om u een indruk te geven: Mijn diensten ten aanzien van ceremoniën beginnen bij EUR 250,– en een complete uitvaart kost EUR 595,-. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos indien dit niet tot een samenwerking leidt.

Wat betekent het logo?

MV-logo

Als ritueelbegeleider werk ik met symbolen. Voor mijn logo koos ik een bewerking van het symbool van de Triquetra die staat voor de Keltische heilige drie-eenheid van leven, dood en werdergeboorte. De kleur paars staat voor spiritualiteit en het bruine voor de aarde, hiertussen bewegen we ons in leven en in sterven.